Μια καταπληκτική συνταγή για ψαρονέφρι µε δαμάσκηνα και κρασί.. Σερβίρετε με αφράτο πουρέ πατάτας για να απορροφήσετε και την τελευταία σταγόνα από τη...

Μια καταπληκτική συνταγή για ψαρονέφρι µε δαμάσκηνα και κρασί.. Σερβίρετε με αφράτο πουρέ πατάτας για να απορροφήσετε και την τελευταία σταγόνα από τη λαχταριστή σάλτσα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
409

Για το ψαρονέφρι µε δαµάσκηνα και κρασί

  • 1 kg ψαρονέφρι (χοιρινό φιλέτο) κομμένο σε μενταγιόν
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 12 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 3/4 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2-3 κόκκοι μπαχάρι
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.

    Βάζουμε μέσα το κρέας και το ροδίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο, και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά έως ότου το κρεμμύδι γίνει διάφανο.

    Ρίχνουμε στο τηγάνι τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε.

    Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ και προσθέτουμε το θυμάρι, το δαφνόφυλλο και το μπαχάρι.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 20 λεπτά περίπου.

    Ρίχνουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμη.

    Σερβίρουμε με βελούδινο πουρέ πατάτας: τον στρώνουμε κάτω και από πάνω το κρέας με τη σάλτσα και τα δαμάσκηνα.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται