Ψαρονέφρι στο τηγάνι, γρήγορο και πολύ εύκολο φαγητό που αρέσει σε όλη την οικογένεια.

Ψαρονέφρι στο τηγάνι, γρήγορο και πολύ εύκολο φαγητό που αρέσει σε όλη την οικογένεια.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
144

Για το ψαρονέφρι στο τηγάνι

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μικρές φρέσκες πατάτες με τη φλούδα
  • 2 κομμάτι/ια κομμάτια ψαρονέφρι (περίπου 700 γραμ.) κομμένο σε μενταγιόν (φέτες χοντρές)
  • 2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (άνηθο ή μαϊντανό)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις τρίβουμε εξωτερικά, θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους.

    Τις βράζουμε για 20′-25′ μέχρι να μαλακώσουν.

    Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ροδίζουμε το ψαρονέφρι για περίπου 4′ από κάθε πλευρά.

    Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.

    Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4′-5′.

    Ρίχνουμε το κρασί.

    Τρίβουμε το τηγάνι (ντεγκλασάρουμε) με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος.

    Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τις πατάτες κομμένες στη μέση.

    Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15′ σε μέτρια φωτιά.

    Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι.

    Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται