Υπέροχο πιάτο σαν ορεκτικό ή σαλάτα. Τέλεια γεύση, γλυκόξινο τόσο όσο πρέπει, με διαφορετικές υφές.

Υπέροχο πιάτο σαν ορεκτικό ή σαλάτα. Τέλεια γεύση, γλυκόξινο τόσο όσο πρέπει, με διαφορετικές υφές.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
13
  • 1 φλάσκα μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 ντομάτα χωρίς σπόρους αποφλοιωμένη και κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. βαλσαμικό ξίδι
  • ½ φλ. σταφίδα Κορινθιακή
  • ½ φλ. τρίμματα φέτας
  • αλάτι
  • φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα
  • Για τα καραμελωμένα καρύδια
  • 1 φλ. χοντροκομμένα καρύδια
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα ψητά λαχανικά

    Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα ψητά λαχανικά, βάζοντας, τη μελιτζάνα, τις πιπεριές και τα κολοκύθια σε μπολ.

    Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουμε.

    Ανακατεύουμε καλά και αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.

    Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 C για 15΄.

    Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄.

    Προσθέτουμε τη ντομάτα, τις σταφίδες και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας.

    Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.

    Αφήνουμε να κρυώσει.

    Μετά, προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά και τα καραμελωμένα καρύδια.

    Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται.

    Για τα καραμελωμένα καρύδια

    Βάζουμε τα καρύδια σε αντικολλητικό τηγάνι και τα αφήνουμε να ζεσταθούν και να μυρίσουν για λίγα λεπτά.

    Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσει.

    Αδειάζουμε σε λαδόκολλα και όταν κρυώσουν τα σπάμε σε κομμάτια.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται