Εκτέλεση
Ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες, χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο το φιλέτο κοτόπουλο να γίνει πλακέ.
Το βάζουμε σε μπολ.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε γουδί και τα χτυπάμε.
Αλείφουμε πολύ καλά το φιλέτο με τη μαρινάδα.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο από 15 λεπτά μέχρι μερικές ώρες.
Ψήνουμε το λεπτό φιλέτο σε καυτό αντικολλητικό σκεύος (γκριλιέρα ή τηγάνι) σε μέτρια φωτιά για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Κόβουμε το ψητό κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
Σερβίρουμε με σαλάτα μανιταριών.
Για τη σαλάτα μανιταριών
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφήνουμε το σκόρδο ολόκληρο να βγάλει το άρωμά του για 1 λεπτά.
Έπειτα το αφαιρούμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια σε φέτες.
Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά και προσθέτουμε το βαλσάμικο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Πλένουμε, στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε τη ρόκα και τη σαλάτα.
Προσθέτουμε το αβοκάντο κομμένο σε φέτες, τα καρύδια, τα ρόδια, το δυόσμο και τη ζεστή σάλτσα μανιταριών.
Τέλος, γαρνίρουμε με τις φλούδες γραβιέρας.
Μυστικά
Όταν έχω χρόνο, ετοιμάζω αρκετά φιλέτα με μαρινάδα, τα βάζω σε σακουλάκι τροφίμων ένα ένα με την μαρινάδα τους και τα καταψύχω.
Βγάζω από το προηγούμενο βράδυ στη συντήρηση όσα μαριναρισμένα φιλέτα χρειάζομαι για να αποψυχθούν σωστά.
Τα ψήνω στην σχάρα ή στον φούρνο.