Ψητό κοτόπουλο φιλέτο μαλακό, με τόση νοστιμιά; Ακολουθήστε πιστά τη συνταγή μου, σερβίρετέ το με τη σαλάτα που σας προτείνω και θα έχετε ένα ελαφρύ...

Ψητό κοτόπουλο φιλέτο μαλακό, με τόση νοστιμιά; Ακολουθήστε πιστά τη συνταγή μου, σερβίρετέ το με τη σαλάτα που σας προτείνω και θα έχετε ένα ελαφρύ πιάτο με γεύση μοναδική, έτοιμο σε 10 λεπτά! Ιδανικό για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
274

Για το ψητό κοτόπουλο φιλέτο

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
  • 2 λιαστές ντομάτες
  • Λίγα φρέσκα μυρωδικά
  • Ρίγανη και θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Προαιρετικά
  • 1 καυτερή πιπεριά φρέσκια

Για τη σαλάτα μανιταριών

  • 10 μανιτάρια
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
  • 100 γρ. ρόκα
  • 1 σαλάτα πράσινη
  • 1 αβοκάντο
  • ½ ρόδι καθαρισμένο
  • Μερικά φύλλα δυόσμου
  • ½ φλ. καρυδόψιχα
  • 50 γρ. φλούδες γραβιέρας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες, χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο το φιλέτο κοτόπουλο να γίνει πλακέ.

    Το βάζουμε σε μπολ.

    Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε γουδί και τα χτυπάμε.

    Αλείφουμε πολύ καλά το φιλέτο με τη μαρινάδα.

    Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο από 15 λεπτά μέχρι μερικές ώρες.

    Ψήνουμε το λεπτό φιλέτο σε καυτό αντικολλητικό σκεύος (γκριλιέρα ή τηγάνι) σε μέτρια φωτιά για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Κόβουμε το ψητό κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.

    Σερβίρουμε με σαλάτα μανιταριών.

    Για τη σαλάτα μανιταριών

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφήνουμε το σκόρδο ολόκληρο να βγάλει το άρωμά του για 1 λεπτά.

    Έπειτα το αφαιρούμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια σε φέτες.

    Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά και προσθέτουμε το βαλσάμικο.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 

    Πλένουμε, στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε τη ρόκα και τη σαλάτα.

    Προσθέτουμε το αβοκάντο κομμένο σε φέτες, τα καρύδια, τα ρόδια, το δυόσμο και τη ζεστή σάλτσα μανιταριών.

    Τέλος, γαρνίρουμε με τις φλούδες γραβιέρας.

    Μυστικά

    Όταν έχω χρόνο, ετοιμάζω αρκετά φιλέτα με μαρινάδα, τα βάζω σε σακουλάκι τροφίμων ένα ένα με την μαρινάδα τους και τα καταψύχω.

    Βγάζω από το προηγούμενο βράδυ στη συντήρηση όσα μαριναρισμένα φιλέτα χρειάζομαι για να αποψυχθούν σωστά.

    Τα ψήνω στην σχάρα ή στον φούρνο.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται