Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ το νερό, τη μαγιά, το γλυκάνισο και το λιναρόσπορο και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα προσθέτουμε.
Προσθέτουμε και το λάδι.
Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τα υλικά.
Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να μαζευτεί σε μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια.
Τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη και να διπλασιαστεί, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 1,5 ώρα ή σε ζεστό σημείο για 45 λεπτά.
Σε αλευρωμένο πάγκο βγάζουμε τη ζύμη και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο πάχους 1 εκ, σε παραλληλόγραμμο σχήμα.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με σάλτσα πέστο, βάζουμε τις ψιλοκομμένες και στραγγισμένες ψητές πιπεριές και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα φέτας.
Αρχίζοντας από την μακριά πλευρά, τυλίγουμε σε μακρύ ρολό.
Το μεταφέρουμε σε αλευρωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα ταψί.
Αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε φέτες πάχους 3 εκ., χωρίς να κόψουμε μέχρι κάτω το ρολό.
Δηλαδή στην κάτω μεριά του να μένει ενωμένη η ζύμη και να συγκρατούνται οι κομμένες φέτες.
Τις στρίβουμε εναλλάξ σε αντίθετη κατεύθυνση, μία προς τα δεξιά και μία προς τα αριστερά.
Αφήνουμε σε χλιαρό φούρνο για 30 λεπτά να φουσκώσει.
Ψήσιμο – Χρόνος ψησίματος
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 με 200°C για περίπου 30 λεπτά.
Αυτό το ψωμί, μπορείτε να το φτιάξετε και με έτοιμη ζύμη πίτσας.