Πτι φουρ με σοκολάτα
Βαζουμε πρώτα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα ανάδευσης το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτοντας στη συνέχεια την άχνη και το αλάτι.
Χτυπάμε δυνατά για 8 με 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα ανοιχτόχρωμη.
Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά.
Κάθε φορά να τα πίνει το μείγμα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μιγμα και με απαλές κινήσεις και σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι στο μιγμα .
Δεν θέλει πολύ δούλεμα η ζύμη από την ώρα που μπαίνει το αλεύρι.
Όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε, τόσο πιο αφράτα θα είναι.
Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή και δεν θα πλάθεται.
Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με χοντρή μύτη αστέρι.
Σε ταψια στρωμένα με λαδοκολες κόβουμε σε μπαστούνια των 4 με 5 εκ. αραιά μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν.
Αφού τα αραδιάσουμε όλα, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Ανά δύο, τα γεμίζουμε με μαρμελάδα βερίκοκο και βουτάμε μεχρι τη μεση σε σοκολάτα λιωμένη.
Έπειτα τα βουτάμε σε τρούφα για να κολλήσει στη σοκολάτα.
Τα αφήνουμε στη λαδόκολλα να στεγνώσουν.
Τα διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί, για να μην νοτίσουν.
Το καλό ψήσιμο και η προστασία από την υγρασία του περιβάλλοντος θα τα διατηρήσουν τραγανά.