Για τη ρεβυθάδα με κιμά
Από την προηγούμενη ημέρα μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό με 1 κουταλιά σόδα.
Την επομένη στραγγίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά.
Στο μισό ελαιόλαδο (από το συνολικό) σοτάρουμε τον κιμά για 5΄-6΄.
Δεν ανακατεύουμε συνέχεια.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το καρότο τριμμένο να μαραθούν για 4΄-5΄.
Σβήνουμε με το κρασί.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα ρεβύθια, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα μέχρι να χυλώσουν τα ρεβύθια και να μείνει η ρεβυθάδα με κιμά σχεδόν μόνο με το λάδι της.
Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αν θέλουμε ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση το φαγητό.
Τα σερβίρουμε με 1 κ.σ. γιαούρτι από πάνω.