Διπλασιάστε την ποσότητα, γιατί θα γίνει ανάρπαστη. Αν τυχόν περισσέψει, σκεπάστε την και διατηρήστε τη στο ψυγείο.

Διπλασιάστε την ποσότητα, γιατί θα γίνει ανάρπαστη. Αν τυχόν περισσέψει, σκεπάστε την και διατηρήστε τη στο ψυγείο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
8
  • 250 γραμ. ρεβύθια βρασμένα και στραγγισμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 1½ φλ. ταχίνι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
  • αλάτι
  • λίγο μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
  • Για τις τραγανές πίτες
  • 6 αραβικές πίτες μεγάλες λεπτές
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη ρεβυθοσαλάτα με ταχίνι

    Τοποθετούμε πρώτα τα ρεβύθια στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες.

    Ρίχνουμε στα ρεβύθια το σκόρδο και το ταχίνι και τα πολτοποιούμε.

    Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το χυμό λεμονιού.

    Χτυπάμε, να ενωθούν τα υλικά.

    Τέλος, λίγο λίγο (το μίξερ πάντα σε λειτουργία) προσθέτουμε το ελαιόλαδο με ροή κλωστής.

    Κόβουμε τις πίτες σε κομμάτια και τις ανοίγουμε στη μέση.

    Βουτάμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε 1΄ από κάθε πλευρά. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Σερβίρουμε τη ρεβυθοσαλάτα σε πιατέλα, περιχύνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Για να βράσουμε τα ρεβύθια τα μουλιάζουμε σε νερό με 1 κ.γλ. σόδα την προηγούμενη νύχτα. Ξεπλένουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ρεβύθια μαγειρεμένα (φούρνου ή σούπα) αφού τα στραγγίσουμε καλά.

    Δείτε και όλα τα μυστικά μου για να διαλέγετε και να μαγειρεύετε πάντα σωστά τα όσπρια.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται