Για τη ρεβυθοσαλάτα με ταχίνι
Τοποθετούμε πρώτα τα ρεβύθια στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες.
Ρίχνουμε στα ρεβύθια το σκόρδο και το ταχίνι και τα πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε, να ενωθούν τα υλικά.
Τέλος, λίγο λίγο (το μίξερ πάντα σε λειτουργία) προσθέτουμε το ελαιόλαδο με ροή κλωστής.
Κόβουμε τις πίτες σε κομμάτια και τις ανοίγουμε στη μέση.
Βουτάμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε 1΄ από κάθε πλευρά. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τη ρεβυθοσαλάτα σε πιατέλα, περιχύνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δείτε και όλα τα μυστικά μου για να διαλέγετε και να μαγειρεύετε πάντα σωστά τα όσπρια.