Ένα εύκολο, πλούσιο, μυρωδάτο πιάτο, ρεβύθια με γλυκοπατάτα, μαγειρεμένο σε κρεμώδη σάλτσα από πάστα κάρυ και γάλα καρύδας.

Ένα εύκολο, πλούσιο, μυρωδάτο πιάτο, ρεβύθια με γλυκοπατάτα, μαγειρεμένο σε κρεμώδη σάλτσα από πάστα κάρυ και γάλα καρύδας.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα ρεβύθια με γλυκοπατάτα και πάστα κάρυ

  • 2 φλ. ρεβύθια βρασμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 γλυκοπατάτες κόκκινες μεγάλες
  • 400 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβα)
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1/2 ματσ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε μπουκιές.

    Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά, να μαραθεί.

    Ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

    Προσθέτουμε την πάστα κάρυ και ανακατεύουμε.

    Συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά να μαλακώσουν οι πατάτες.

    Προσθέτουμε τα ρεβύθια, το γάλα καρύδας και αλάτι.

    Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά, να δέσουν οι γεύσεις και να πυκνώσει η πλούσια σάλτσα του φαγητού.

    Το αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού και σερβίρουμε σε μπολ με ρύζι και λίγο λάιμ.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται