Για τα ρεβύθια ψητά
Στραγγίζουμε πολύ καλά τα ρεβύθια σε σουρωτήρι να κρυώσουν.
Βάζουμε τα ρεβύθια πάνω σε καθαρή απορροφητική πετσέτα.
Τα σκουπίζουμε πολύ καλά.
Τα στεγνώνουμε τελείως τρίβοντας τα με την πετσέτα.
Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα ταψί.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλάτι.
Τα ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν ολόγυρα με ένα κουτάλι.
Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα για περίπου 45’ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Στα μισά του ψησίματος κουνάμε 2-3 φορές το ταψί ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα ολόγυρα.
Μόλις ψηθούν ροδίσουν καλά και γίνουν τραγανά και όσο ακόμα είναι ζεστά, τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
Τα ανακατεύουμε να ντυθούν ολόγυρα με τα μπαχαρικά.
Μόλις κρυώσουν τα ρίχνουμε στο μπολ με τη σαλάτα ή κρατάμε λίγα και τα απολαμβάνουμε σαν τραγανό και υγιεινό σνακ.
Εναλλακτικά γαρνίρετε τις σούπες σας με ψητά ρεβύθια.
Για τη σαλάτα
Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε πολύ λεπτές φέτες το αγγούρι με την φλούδα, το καρότο και τα ραπανάκια.
Βάζουμε τα φύλλα σαλάτας σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το αγγούρι, το καρότο, τα ραπανάκια.
Σε ένα μπολ αραιώνουμε το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και νερό μέχρι να γίνει ρευστό και αραιό.
Προσθέτουμε αλάτι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα.
Προσθέτουμε τα ρεβύθια και σερβίρουμε αμέσως.