Εκτέλεση
Τα ρεβύθια σαλάτα, σηκώνουν μαρινάρισμα. Σε αυτή την περίπτωση τα φύλλα σαλάτας θα τα προσθέσετε τελευταία στιγμή λίγο πριν σερβίρετε.
Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη βρασμένη κινόα, τα λαχανικά σε κομμάτια και τα μυρωδικά, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον δυόσμο.
Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο. Διαφορετικά απολαύστε την αμέσως, προσθέτοντας τελευταία στιγμή τη ρόκα ή τα τρυφερά φύλλα σπανακιού.
Χορταστική και πεντανόστιμη σαλάτα για πλήρες γεύμα η ταπεράκι στο γραφείο.
Μυστικά
Όταν θα μουλιάζετε ρεβύθια από την προηγούμενη ημέρα για να τα μαγειρέψετε την επόμενη, φροντίστε να μουλιάσετε παραπάνω ποσότητα. Αφού τα στραγγίσετε, βάλτε τα σε σακουλάκια τροφίμων κι αφήστε τα στην κατάψυξη. Έτσι, ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να τα βράσετε για να φτιάξετε αυτή τη φανταστική σαλάτα με ρεβύθια, χωρίς το άγχος να μην ξεχάσετε να τα μουλιάσετε.
Κάθε μαγειρεμένο ρεβύθι που περίσσεψε από το χθεσινό τραπέζι είναι ιδανικό γι’ αυτή τη συνταγή αρκεί να το έχετε στραγγίσει καλά.
Τα ρεβύθια αγαπούν πολύ τα μπαχαρικά. Μπαχαρικά που ταιριάζουν στα ρεβύθια είναι: κύμινο, κάρυ, πάπρικα.
Όσο για τα λαχανικά που ταιριάζουν με τα ρεβύθια, θα σας πω ότι όλα τα λαχανικά αγαπούν την ήπια γλυκιά γεύση των ρεβυθιών. Γι’ αυτό μη διστάσετε να κάνετε τις παραλλαγές που ταιριάζουν στην προτίμηση σας.
Εναλλακτικά, αντί για κινόα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φαγόπυρο, πλιγούρι, κάποιο μικρό ζυμαρικό ή κους κους.