Εκτέλεση
Γαρίδες
Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε το κέλυφος από το σώμα.
Αφαιρούμε το έντερο από την ράχη.
Προετοιμασία
Κόβουμε τα τρυφερά σπαράγγια σε κομμάτια 2-3 εκ.
Σε 1/2 φλ. καυτό ζωμό ρίχνουμε το σαφράν και αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά.
Στο τηγάνι
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.
Βάζουμε τις γαρίδες και τα σπαράγγια και σοτάρουμε για 2´.
Τα βγάζουμε σε μπολ.
Κρατάμε μερικές κορυφές σπαραγγιών για το γαρνίρισμα.
Σε δυνατή φωτιά και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε με προσοχή να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ανακατεύοντας να γυαλίσει.
Ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του.
Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό ζωμό. Κάθε φορά που προσθέτουμε υγρασία, πρέπει προηγουμένως να έχει απορροφήσει το προηγούμενο.
Στη μέση της εκτέλεσης, ρίχνουμε το ζωμό με το σαφράν.
Όταν χυλώσει γύρω-γύρω και στη μέση παραμένει al dente, ύστερα από περίπου 18’, ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 1′ λεπτό.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο με το τυρί και ανακατεύουμε να χυλώσει.
Αμέσως σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με σπαράγγια που κρατήσαμε αρχικά και τριμμένη παρμεζάνα.