• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
37
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. γαρίδες
  • 6 σπαράγγια
  • 1-1/2 lt ζεστό ζωμό
  • 4-5 στήμονες σαφράν
  • 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 400 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Γαρίδες

    Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε το κέλυφος από το σώμα.

    Αφαιρούμε το έντερο από την ράχη.

    Προετοιμασία

    Κόβουμε τα τρυφερά σπαράγγια σε κομμάτια 2-3 εκ.

    Σε 1/2 φλ. καυτό ζωμό ρίχνουμε το σαφράν και αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά.

    Στο τηγάνι

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.

    Βάζουμε τις γαρίδες και τα σπαράγγια και σοτάρουμε για 2´.

    Τα βγάζουμε σε μπολ.

    Κρατάμε μερικές κορυφές σπαραγγιών για το γαρνίρισμα.

    Σε δυνατή φωτιά και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε με προσοχή να μην πάρει χρώμα.

    Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ανακατεύοντας να γυαλίσει.

    Ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του.

    Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό ζωμό. Κάθε φορά που προσθέτουμε υγρασία, πρέπει προηγουμένως να έχει απορροφήσει το προηγούμενο.

    Στη μέση της εκτέλεσης, ρίχνουμε το ζωμό με το σαφράν.

    Όταν χυλώσει γύρω-γύρω και στη μέση παραμένει al dente, ύστερα από περίπου 18’, ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 1′ λεπτό.

    Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο με το τυρί και ανακατεύουμε να χυλώσει.

    Αμέσως σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με σπαράγγια που κρατήσαμε αρχικά και τριμμένη παρμεζάνα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται