Ριζότο με σπαράγγια, μια συνταγή διαφορετική, με το που θα τη δοκιμάσετε, ο συνδυασμός γεύσεων θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Ριζότο με σπαράγγια, μια συνταγή διαφορετική, με το που θα τη δοκιμάσετε, ο συνδυασμός γεύσεων θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
259
  • 600 γραμ. τρυφερά καταπράσινα σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 1 εκ. (κρατάμε μερικά ολόκληρα για γαρνίρισμα)
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σπασμένη σκ. σκόρδο
  • 1 ½ φλ. ρύζι
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4-5 φλ. ζεστός ζωμός κότας ή λαχανικών (το νερό που βράζουμε τα σπαράγγια είναι ιδανικό)
  • 1/2 φλ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 4 αυγά ποσέ
  • λίγο αγουρέλαιο
  • λίγες φέτες λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πρώτα ζεματάμε τα σπαράγγια για 2′ και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό ώστε να κοπεί ο βρασμός και να διατηρήσουν το καταπράσινο χρώμα τους.

    Έπειτα τα στραγγίζουμε.

    Λιώνουμε τα μισά σπαράγγια μέχρι να γίνουν πουρές.

    Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.

    Αφαιρούμε το σκόρδο ύστερα από 1′-2′, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά.

    Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να ρουφήξει όλα τα υγρά το ρύζι.

    Αρχίζουμε να προσθέτουμε από 1/2 με 1 φλιτζάνι ζωμό τη φορά.

    Κάθε φορά πριν προσθέσουμε πρέπει να έχει πιει τα προηγούμενα υγρά του.

    Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

    Αφού το ρύζι γίνει al dente και χυλώσει εξωτερικά τότε προσθέτουμε την κρέμα σπαραγγιών, το βούτυρο και την παρμεζάνα.

    Τραβάμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.

    Tέλος, προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια και ανακατεύουμε καλά.

    Σερβίρουμε αμέσως σε καυτά πιάτα και γαρνίρουμε με 1 αυγό ποσέ κάθε μερίδα, λίγα σπαράγγια ακτινωτά στο πιάτο και φλούδες παρμεζάνας.

    Προαιρετικά σερβίρουμε με λεμόνι κομμένο σε τέταρτα.

    Ραντίζουμε με λίγο αγουρέλαιο.

    Για τα αυγά ποσέ

    Βράζουμε νερό σε μέτρια φωτιά σε κατσαρόλα και με κουτάλα δημιουργούμε δίνη νερού.

    Σπάμε τα αυγά ένα ένα σε μπολ και τα ρίχνουμε στη δίνη νερού, βράζουμε 2′-3′ μέχρι εξωτερικά να ασπρίσει το ασπράδι άλλα ο κρόκος να είναι μελάτος.

    Τα βγάζουμε με προσοχή με τρυπητή κουτάλα, να μη σπάσουν και να στραγγίσουν τα νερά.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να φτιάχνετε πάντα το τέλειο ριζότο.

    Μετά το καταπληκτικό ριζότο με σπαράγγια, αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται