Εκτέλεση
Πρώτα ζεματάμε τα σπαράγγια για 2′ και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό ώστε να κοπεί ο βρασμός και να διατηρήσουν το καταπράσινο χρώμα τους.
Έπειτα τα στραγγίζουμε.
Λιώνουμε τα μισά σπαράγγια μέχρι να γίνουν πουρές.
Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
Αφαιρούμε το σκόρδο ύστερα από 1′-2′, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να ρουφήξει όλα τα υγρά το ρύζι.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε από 1/2 με 1 φλιτζάνι ζωμό τη φορά.
Κάθε φορά πριν προσθέσουμε πρέπει να έχει πιει τα προηγούμενα υγρά του.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφού το ρύζι γίνει al dente και χυλώσει εξωτερικά τότε προσθέτουμε την κρέμα σπαραγγιών, το βούτυρο και την παρμεζάνα.
Τραβάμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.
Tέλος, προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως σε καυτά πιάτα και γαρνίρουμε με 1 αυγό ποσέ κάθε μερίδα, λίγα σπαράγγια ακτινωτά στο πιάτο και φλούδες παρμεζάνας.
Προαιρετικά σερβίρουμε με λεμόνι κομμένο σε τέταρτα.
Ραντίζουμε με λίγο αγουρέλαιο.
Για τα αυγά ποσέ
Βράζουμε νερό σε μέτρια φωτιά σε κατσαρόλα και με κουτάλα δημιουργούμε δίνη νερού.
Σπάμε τα αυγά ένα ένα σε μπολ και τα ρίχνουμε στη δίνη νερού, βράζουμε 2′-3′ μέχρι εξωτερικά να ασπρίσει το ασπράδι άλλα ο κρόκος να είναι μελάτος.
Τα βγάζουμε με προσοχή με τρυπητή κουτάλα, να μη σπάσουν και να στραγγίσουν τα νερά.
Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να φτιάχνετε πάντα το τέλειο ριζότο.