Για τη ρώσικη σούπα borscht
Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το λάχανο. Κόβουμε σε λεπτά μπαστούνια τα καρότα, τα παντζάρια και τις πατάτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το λάχανο.
Αφού μαραθούν για λίγα λεπτά προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τον ζωμό κότας ή νερό και βράζουμε για 30′. Προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ξύδι.
Σερβίρουμε την κατακόκκινη σούπα σε βαθιά μπολ. Γαρνίρουμε με γιαούρτι, λίγο άνηθο και περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο.
Για την πανσέτα
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό σκεύος ή γκριλιέρα και ψήνουμε την πανσέτα για 2-4′ (ανάλογα το πάχος) περίπου από κάθε πλευρά.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε κρέμα βαλσαμικού και αφήνουμε να καραμελώσει.
Είτε την σερβίρουμε χωριστά είτε ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ και τα προσθέτουμε στην σούπα.
Αν σας αρέσει η ρώσικη σούπα borscht, δοκιμάστε και τη συνταγή μου για ρώσικη σαλάτα!
Δοκιμάστε και απολαύστε περισσότερες συνταγές για νόστιμες χειμωνιάτικες σούπες!