Όσα κομμάτια και να εμφανίσετε στο τραπέζι από αυτή τη φανταστική αυγόπιτα, να είστε βέβαιοι ότι θα εξαφανιστούν αμέσως!

Όσα κομμάτια και να εμφανίσετε στο τραπέζι από αυτή τη φανταστική αυγόπιτα, να είστε βέβαιοι ότι θα εξαφανιστούν αμέσως!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 40 λεπτά
26

Για την Ρουμελιώτικη αυγόπιτα

  • 6 φύλλα χωριάτικα
  • 6 αυγά
  • 3 φλ. φρέσκο γάλα
  • 700 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 300 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι (μπόλικο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη Ρουμελιώτικη αυγόπιτα

    Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με το γάλα και το 1/2 φλ. ελαιόλαδο.

    Τρίβουμε πιπέρι.

    Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 34 ή 36 εκ.

    Το λαδώνουμε, απλώνουμε το πρώτο χωριάτικο φύλλο ελαφρά σουρωμένο (να εξέχει από τα τοιχώματα).

    Ραντίζουμε με λίγο λάδι.

    Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο ελαφρά σουρωμένο (να εξέχει από τα τοιχώματα).

    Κάνουμε μία στρώση με τα μισά τυριά και περιχύνουμε με τα μισά υγρά.

    Απλώνουμε το τρίτο φύλλο σουρωμένο και το ραντίζουμε με λάδι.

    Κάνουμε μία στρώση με τα τυριά που έχουν μείνει και ρίχνουμε το μείγμα αυγού που έχει μείνει.

    Στρώνουμε το τέταρτο φύλλο.

    Ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά και τα υπόλοιπα υγρά (γάλα και αυγό).

    Καλύπτουμε την πίτα με τα άλλα δύο φύλλα λαδωμένα και ελαφρά ζαρωμένα.

    Γυρίζουμε προς τα μέσα και στρίβουμε τις άκρες.

    Αφήνουμε την πίτα να σταθεί 15-20 λεπτά.

    Τρυπάμε με μαχαίρι την επιφάνειά της.

    Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

    Την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στην κάτω αντίσταση για 30 λεπτά και μετά στην πάνω και κάτω αντίσταση για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά: για συνταγές με πίτες
    Μυστικά για: Γλυκά και φαγητά με αυγά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται