Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά 2 κ.σ. βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά το κρεμμύδι, να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το ρύζι να ζεσταθεί και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό, το κάρδαμο, αλάτι και πιπέρι και μειώνουμε την ένταση της εστίας.
Σιγοβράζουμε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνειά του – δείγμα ότι ήπιε τα υγρά του και είναι έτοιμο.
Το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και καπάκι.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και τα ανακατεύουμε να βουτυρωθούν και να ζεσταθούν.
Ρίχνουμε τη μαυροδάφνη, την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το μείγμα για λίγα λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν τα φρούτα και η σάλτσα που θα μείνει να είναι πυκνή σαν μέλι.
Αφρατεύουμε το σπυρωτό ρύζι με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το ρόδι, το πράσινο ωμό φιστίκι και το σχοινόπρασο.
Σερβίρουμε το πιλάφι σε ανοιχτή πιατέλα και γαρνίρουμε ολόγυρα με τα φρούτα και το σιρόπι τους.