Ρυζοσαλάτα με λαχανικά και γιαούρτι. Ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα, με πολλά λαχανικά, βότανα και super foods, που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Ρυζοσαλάτα με λαχανικά και γιαούρτι. Ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα, με πολλά λαχανικά, βότανα και super foods, που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
217

Για τη ρυζοσαλάτα με λαχανικά

  • 2 φλ. ρύζι καστανό
  • 1 τρυφερό αγγούρι (χωρίς σπόρους)
  • 2 χρωματιστές πιπεριές (χωρίς σπόρους και μεμβράνες)
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 10 ντοματίνια
  • 1 φινόκιο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 φλ. καλαμπόκι

Για τη σως

  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. γεμάτες γιαούρτι 2%
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βράζουμε πρώτα μπόλικο νερό και προσθέτουμε το ρύζι.

    Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, περίπου 30΄.

    Σουρώνουμε και ξεπλένουμε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό, να κρυώσει και να φύγει το άμυλο. Διαβάστε όλα τα μυστικά μου για τέλειο σπυρωτό ρύζι πιλάφι.

    Στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε μπολ και το ανακατεύουμε.

    Το αφήνουμε στην άκρη κι ετοιμάζουμε τη σαλάτα.

    Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε το αγγούρι κομμένο σε καρέ, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το τριμμένο καρότο, τις πιπεριές κομμένες σε καρέ ή φέτες, το φινόκιο σε φέτες, το αβοκάντο και τέλος το καλαμπόκι.

    Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε.

    Περιχύνουμε τη ρυζοσαλάτα με τη σως και πασπαλίζουμε με τα βότανα.

    Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ.

    Περιχύνουμε τη ρυζοσαλάτα.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται