Σαλάτα με κινόα και κοτόπουλο
Για τη σαλάτα με κινόα και κοτόπουλο, ξεπλένουμε πρώτα την κινόα σε σουρωτήρι, κάτω από τρεχούμενο νερό και τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα.
Σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 12 με 15 λεπτά να σκάσει η κινόα.
Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες τοποθετούμε το φιλέτο κοτόπουλο.
Το χτυπάμε να πλατύνει όσο περισσότερο γίνεται.
Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε το φιλέτο, για 3 με 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Το βγάζουμε από το τηγάνι και το πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες.
Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε την κινόα και το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με κομματάκια τυριού.
Για τη βινεγκρέτ βαλσαμικού
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing εκτός από το ελαιόλαδο.
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε και ρίχνουμε με ροή κλωστής το ελαιόλαδο μέχρι να πυκνώσει.
Περιχύνουμε τη σως στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Θέλετε περισσότερες συνταγές για νόστιμες και υγιεινές σαλάτες; Βρείτε τες όλες εδώ!