Για τη σαλάτα κινόα
Πρώτα ξεπλένουμε την κινόα σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό, πολύ καλά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το νερό.
Τη βάζουμε σε κατσαρόλα.
Ρίχνουμε 2 φλ. νερό, τα μπαχαρικά και λίγο αλάτι.
Βράζουμε για 15΄σε χαμηλή φωτιά να φουσκώσει και να σκάσει.
Τη στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε τα βότανα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, και την κινόα.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα και αλατίζουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και παγώνουμε τη σαλάτα πριν σερβίρουμε.
Αν αγαπάτε την κινόα, δείτε περισσότερες εύκολες, νόστιμες και υγιεινές συνταγές με κινόα εδώ.