Πολύχρωμη, γευστική και θρεπτική η σαλάτα με λάχανο και ξινόμηλο καρύδια και συνοδεύει με τον πιο νόστιμο τρόπο τα κρέατα στο τραπέζι σας.

Πολύχρωμη, γευστική και θρεπτική η σαλάτα με λάχανο και ξινόμηλο καρύδια και συνοδεύει με τον πιο νόστιμο τρόπο τα κρέατα στο τραπέζι σας.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
100

Για τη σαλάτα με λάχανο

  • 1/2 λάχανο
  • 2 καρότα
  • Λίγο κόκκινο λάχανο
  • 1 ξινόμηλο
  • 1 ρόδι
  • 2 κ.σ. καρύδια
  • 1 πορτοκάλι

Για το ντρέσινγκ

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • Λίγο βαλσαμικό ξίδι
  • Λίγο αποξηραμένο σκόρδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο
  • Λίγο αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ψιλοκόβουμε το λάχανο και στο χοντρό τρίφτη

    Τρίβουμε τα καρότα και το μήλο.

    Καθαρίζουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε το ρόδι.

    Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.

    Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.

    Αφήνουμε τη σαλάτα λάχανο με ρόδι να μαριναριστεί για μερικές ώρες στο ψυγείο.

    Γαρνίρουμε με μπόλικο ρόδι, καρύδια και σερβίρουμε σε σαλατιέρα.

    Φανταστική σαλάτα είναι και η παρακάτω.

    Διαφήμιση

    Συμβουλή του Ειδικού

    Όσο πιο πολύχρωμη, τόσο το καλύτερο. Το λάχανο κατατάσσεται στα κορυφαία λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά λόγω της περιεκτικότητάς του σε πολυφαινόλες. Επίσης είναι μια καλή πηγή βήτα-καροτίνης, βιταμίνης C και φυτικών ινών. Εκτός από τις φυτικες ίνες, μας προσφέρει και τα πολύτιμα πρεβιοτικά που σχετίζονται με την σωστή διατήρηση της χλωρίδας του εντέρου. Η έξυπνη προσθήκη φρέσκων φρούτων (ξινόμηλο, πορτοκάλι, ρόδι) δίνει πληθώρα βιταμινών και φυτικών ινών, συστατικά ιδιαίτερα απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. 

    Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
    Κάτι μαγειρεύεται