Για τη σαλάτα μαρούλι με άνηθο
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα μαρούλια (το ψιλό αλάτι), τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο γκριλ (ή σε σχαροτήγανο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν αλλά να παραμείνουν τραγανά και να σχηματίσουν σχαριές από όλες τις πλευρές.
Βάζουμε τα μαρούλια σε μια πιατέλα. Τα αλατίζουμε πολύ ελαφρά με τον ανθό του αλατιού, ραντίζουμε με πολύ ξύδι sherry.
Προσθέτουμε τη φέτα και αρκετή σάλτσα κρέμας τυριού.
Πρέπει να σιγουρευτούμε πως τα υλικά έχουν πάει ανάμεσα από όλα τα στρώματα του μαρουλιού.
Τελειώνουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και ελαιόλαδο.
Για τη σάλτσα κρέμας τυριού
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το νερό σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα τυριού ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τον ανθό του αλατιού.
Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, πιπέρι και χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Το σουρώνουμε σε ένα σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει.
Την μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
H σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2 μέρες.
Ευχαριστούμε την Γεωργιάννα Χιλιαδάκη από τα εστιατόρια Funky Gourmet και OPSO για την παραχώρηση της συνταγής της και την φωτογράφο μας Κατερίνα Αυγερινού @Katerina_Avgerinou_
Διαβάστε πως πλένουμε σωστά τα λαχανικά μας και ποια λαχανικά και πόσο καιρό διατηρούνται στην κατάψυξη.