Εκτέλεση
Βράζουμε ξεχωριστά το σιτάρι, τη ροβίτσα και το άγριο ρύζι σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα αναμείξουμε με τα τρυφερά φύλλα της σαλάτας.
Για εξοικονόμηση χρόνου, μπορούμε να τα βράσουμε από την προηγούμενη ημέρα.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ ροδιού σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά με καπάκι και ανακινούμε να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα βαθύ μπολ.
Τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ λίγο πριν από το σερβίρισμα.
Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Ανακαλύψτε συνταγές με superfoods, τις υπερτροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για την υγεία μας.
Tips
Αν χρησιμοποιήσετε αναποφλοίωτο σιτάρι θα πρέπει να το μουσκέψετε από την προηγούμενη ημέρα και μετά να το βράσετε. Αν χρησιμοποιήσετε αποφλοιωμένο σιτάρι το καλύπτετε με κρύο νερό και βράζετε για περίπου 25 ώστε να κρατάει ελαφρά.
Για το άγριο ρύζι χρησιμοποιήστε καλύτερα προ βρασμένο άγριο ρύζι. Το βάζετε στην κατσαρόλα το καλύπτετε με νερό και από την ώρα που θα πάρει βράση χρειάζεται περίπου 20’ βράσιμο.