Για την σαλάτα με αυγό
Καθαρίζουμε πρώτα τα βραστά αυγά και τα ψιλοκόβουμε.
Τα βάζουμε σε βαθιά σαλατιέρα.
Προσθέτουμε το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα χοντροτριμμένα.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλατίζουμε και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε άνηθο, μαϊντανό σχοινόπρασο, πιπεριά, τα αγγουράκια και τη μαγιονέζα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ενωθούν όλα τα υλικά.
Για τα μπισκότα σφολιάτας
Με ένα μικρό κουπ πατ κόβουμε δισκάκια ζύμης και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
Όταν τα κόψουμε όλα, τα βουτυρώνουμε και τα τρυπάμε ελαφρά με πιρούνι ή τη μύτη μαχαιριού.
Πασπαλίζουμε λίγα με σουσάμι, λίγα με μαυροκούκι, λίγα με χοντροσπασμένα πιπέρια και αφήνουμε λίγα σκέτα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τα αραδιάζουμε σε δίσκο πλάι στη σαλάτα.