Εύκολη πολύχρωμη χειμωνιάτικη σαλάτα με λωτό, ρόδι, ροζ γκρέιπφρουτ που καλύπτεται με αμύγδαλα και dressing μουστάρδας. Απολαυστική προσθήκη σε κάθε...

Εύκολη πολύχρωμη χειμωνιάτικη σαλάτα με λωτό, ρόδι, ροζ γκρέιπφρουτ που καλύπτεται με αμύγδαλα και dressing μουστάρδας. Απολαυστική προσθήκη σε κάθε εορταστική περίσταση.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη σαλάτα με λωτό

  • 2 λωτούς, ώριμους και σφιχτούς
  • 1 ρόδι καθαρισμένο
  • 1 ροζ γκρέιπφρουτ
  • 200 γρ. ανάμεικτα τρυφερά φύλλα σαλάτας
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα φιλέ
  • Για το ντρέσινγκ
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. απαλή μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • Λίγο αλάτι
  • 1 πρέζα κύμινο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε τους λωτούς και τους κόβουμε σε οριζόντιες στρογγυλές φέτες.

    Κρατάμε μερικές για το γαρνίρισμα και κόβουμε τις υπόλοιπες φέτες στη μέση.

    Καθαρίζουμε το γκρέιπφρουτ και το φιλετάρουμε.

    Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα βαζάκι και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

    Βάζουμε τα φύλλα σαλάτας σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα φιλέτα γκρέιπ φρουτ, το ρόδι, το αμύγδαλο και το λωτό.

    Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε τη σαλάτα.

    Τη σερβίρουμε σε ανοιχτή σαλατιέρα γαρνίροντας με τις υπόλοιπες φέτες λωτού.

    Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ λωτό, ξεκινήστε με αυτήν την εύκολη σαλάτα με μοναδική αντίθεση υφών και γεύσεων.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται