Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τους λωτούς και τους κόβουμε σε οριζόντιες στρογγυλές φέτες.
Κρατάμε μερικές για το γαρνίρισμα και κόβουμε τις υπόλοιπες φέτες στη μέση.
Καθαρίζουμε το γκρέιπφρουτ και το φιλετάρουμε.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα βαζάκι και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε τα φύλλα σαλάτας σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα φιλέτα γκρέιπ φρουτ, το ρόδι, το αμύγδαλο και το λωτό.
Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε τη σαλάτα.
Τη σερβίρουμε σε ανοιχτή σαλατιέρα γαρνίροντας με τις υπόλοιπες φέτες λωτού.
Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ λωτό, ξεκινήστε με αυτήν την εύκολη σαλάτα με μοναδική αντίθεση υφών και γεύσεων.