Σαλάτα με παντζάρια υγιεινή με γεύση και χρώμα. Αφήστε τη σαλάτα να σταθεί για 10’ και βγάλει τα αρώματα και τα ροζ-μωβ χρώματά της πάνω στα υλικά.

Σαλάτα με παντζάρια υγιεινή με γεύση και χρώμα. Αφήστε τη σαλάτα να σταθεί για 10’ και βγάλει τα αρώματα και τα ροζ-μωβ χρώματά της πάνω στα υλικά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
362

Για τη σαλάτα με παντζάρια

  • 2 μέτρια παντζάρια ωμά
  • 1 κομμάτι/ια μικρό κουνουπίδι
  • 1 καρότο
  • 1 πράσινο μήλο με τη φλούδα
  • 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
  • 2 φλ. baby σπανάκι
  • 1/2 φλ. ρόδι καθαρισμένο
  • Λίγα φύλλα δυόσμου
  • 100 γρ. τρίμματα μπλε τυρί

Για το dressing

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • 1/2 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα παντζάρια σαλάτα

    Καθαρίζουμε το παντζάρι και το τρίβουμε ωμό σε ένα μπολ.

    Τρίβουμε και το καρότο.

    Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το αλέθουμε στο μπλέντερ να γίνει σαν κους κους.

    Κόβουμε το πράσινο μήλο με τη φλούδα του σε μικρά καρέ.

    Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε για λίγα λεπτά το φιλέ αμυγδάλου να καβουρδιστεί.

    Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει.

    Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά, πασπαλίζουμε με το ρόδι, τα τρίμματα μπλε τυρί και το φιλέ αμυγδάλου.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε τη σαλάτα.

    Ανακατεύουμε και αν έχουμε το χρόνο αφήνουμε να σταθεί για λίγο και να ενωθούν οι γεύσεις αλλά και τα μοναδικά χρώματά της.

    Διαβάστε όλα τα μυστικά για τα παντζάρια, το καθάρισμα, τη σωστή συντήρηση και το μαγείρεμα τους.

    Αν σας αρέσουν τα παντζάρια σαλάτα, δοκιμάστε και την παρακάτω εύκολη συνταγή:

    Εσείς ποια σαλάτα προτιμάτε;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται