Ψητή σαλάτα με γλυκοπατάτα, ρεβίθια και μπρόκολο. Θρεπτική σαλάτα με ψητά λαχανικά για ένα ισορροπημένο γεύμα με φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο και...

Ψητή σαλάτα με γλυκοπατάτα, ρεβίθια και μπρόκολο. Θρεπτική σαλάτα με ψητά λαχανικά για ένα ισορροπημένο γεύμα με φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο και βιταμίνες.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
1

Για τα ψητά λαχανικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 γλυκοπατάτες μέτριες, κομμένες σε κύβους
  • 1/2 μπρόκολο μεσαίου μεγέθους, κομμένο σε μπουκιές
  • 1½ φλ. σπανάκι φρέσκο ​​
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα ανάλατα, καβουρδισμένα
  • 4 κ.σ. ρεβίθια βρασμένα
  • 2 κ.σ. σταφίδες και σύκα, (αποξηραμένα)
  • Για τη σάλτσα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/3 κ.γ. κουρκουμάς αλεσμένος
  • 1/2 λεμόνι, χυμός
  • 1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • Μαύρο πιπέρι
  • Λίγο Αλάτι
  • 2 κλων. φρέσκο ​​θυμάρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C στον αέρα.

    Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάλτε τις γλυκοπατάτες και από πάνω ρίξτε το λάδι.

    Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

    Στη συνέχεια, ρίξτε το σκόρδο το μπρόκολο, το κρεμμύδι και ψήστε για άλλα 10 λεπτά περίπου.

    Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τα βρασμένα ρεβύθια και προσθέστε τα υλικά της σάλτσας.

    Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Τοποθετήστε το σπανάκι σε ένα μπολ, από πάνω τα ρεβίθια και τέλος τα ψητά λαχανικά.

    Πασπαλίστε με αμύγδαλα, σταφίδες και σύκα.

    Περιχύστε με τη σάλτσα που περίσσεψε και απολαύστε τη σαλάτα με ψητά λαχανικά​ για ένα ισορροπημένο γεύμα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται