Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C στον αέρα.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάλτε τις γλυκοπατάτες και από πάνω ρίξτε το λάδι.
Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίξτε το σκόρδο το μπρόκολο, το κρεμμύδι και ψήστε για άλλα 10 λεπτά περίπου.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τα βρασμένα ρεβύθια και προσθέστε τα υλικά της σάλτσας.
Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετήστε το σπανάκι σε ένα μπολ, από πάνω τα ρεβίθια και τέλος τα ψητά λαχανικά.
Πασπαλίστε με αμύγδαλα, σταφίδες και σύκα.
Περιχύστε με τη σάλτσα που περίσσεψε και απολαύστε τη σαλάτα με ψητά λαχανικά για ένα ισορροπημένο γεύμα.