Εκτέλεση
Διάλεξέ ώριμα και σφιχτά φρούτα. Μην αφαιρέσετε την φλούδα τους.
Πλένουμε, στεγνώνουμε τα φρέσκα ροδάκινα, και τα κόβουμε σε τέταρτα.
Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Αλατίζουμε ελαφρά και τρίβουμε λίγο πιπέρι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο. Για λίγα λεπτά μέχρι να κάνουν χαρακιές στην σάρκα τους.
Βάζουμε τα ψητά ροδάκινα στο μπολ με τη σαλάτα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι και το βαλσαμικό ξίδι, τον ανθό αλατιού, την κρέμα βαλσαμικού σύκο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα ροδάκινα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία βάζουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς, τα φουντούκια, τον κολοκυθόσπορο και τα καρύδια να ζεσταθούν για λίγα λεπτά.
Τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε τη ρόκα σε μια ανοιχτή πιατέλα και έπειτα βάζουμε το μπλε τυρί στη σαλάτα.
Τοποθετούμε τα ψητά ροδάκινα ολόγυρα στην σαλάτα και γαρνίρουμε με λίγη κρέμα βαλσαμικού.
Τα ροδάκινα ταιριάζουν υπέροχα τόσο με σαλάτα όσο και με το μπλε τυρί, γι’ αυτό μη διστάσετε να τα συνδυάσετε!
Αλλιώς, μπορείτε να συνοδεύσετε τη σαλάτα σας με όποιο τυρί αγαπάτε για όλο το χρόνο!