Φανταστική συνταγή για σαλάτα με τρυφερά φύλλα από σπανάκι, κολοκύθα ψητή και σως μέλι...

Φανταστική συνταγή για σαλάτα με τρυφερά φύλλα από σπανάκι, κολοκύθα ψητή και σως μέλι μουστάρδα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
31

Για τη σαλάτα σπανάκι

  • 100 γρ. baby σπανάκι
  • 100 γρ. baby leaves
  • 2 καρότα (κομμένα σε λεπτές λωρίδες κατά μήκος)
  • 1 ξινόμηλο (κομμένο σε ζουλιέν)
  • 2 κ.σ. κράνμπερι ή σταφίδες
  • 1 αβοκάντο (κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες-φλούδες)
  • 1/2 φλ. φύλλα μαϊντανού
  • 1/2 φλ. ψίχα από ωμό φιστίκι Αιγίνης

Για την κολοκύθα

  • 250 γρ. κολοκύθα (κομμένη σε μικρά καρέ)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι

Για τη σως μέλι-μουστάρδα

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • Αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε την κολοκύθα και το θυμάρι.

    Αλατίζουμε και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά η κολοκύθα.

    Την αφήνουμε να κρυώσει.

    Σε μια πιατέλα, βάζουμε τα φύλλα από το baby σπανάκι, τα bαby leaves, τα καρότα, το ξινόμηλο, τα κράνμπερις, το αβοκάντο και τα φύλλα μαϊντανού.

    Από πάνω τοποθετούμε την κρύα πλέον κολοκύθα.

    Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια.

    Δείτε πώς να το κάνετε να ωριμάσει πιο γρήγορα.

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.

    Ανακατεύουμε κι αμέσως σερβίρουμε.

    Αν σας άρεσε η σαλάτα σπανάκι με ψητή κολοκύθα θα λατρέψετε και την παρακάτω υπέροχη συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται