Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα τρυφερά σπαράγγια. Τα δένουμε σε ματσάκι.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και προσθέτουμε αλάτι. Βυθίζουμε τα σπαράγγια στο νερό και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά. Δεν θέλουμε να μαλακώσουν πολύ, αλλά να κρατάνε.
Τα μεταφέρουμε κατευθείαν σε μπολ με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να κρατήσουν το καταπράσινο χρώμα τους. Τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε τα αβγά, κρατάμε τους τρεις κρόκους για τη σος και κόβουμε τα υπόλοιπα στα τέσσερα.
Βάζουμε τους κρόκους από τα τρία αβγά σε ένα μπολ και τους λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ξίδι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε σταδιακά το νερό ώστε να ελέγχουμε τη ρευστότητα του μείγματος και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε σε μια ανοιχτή πιατέλα τα τρυφερά φύλλα σαλάτας (ολόκληρα αν είναι μικρά, σε χοντρά κομμάτια αν είναι μεγάλα).
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα ραπανάκια, τα κομμένα αβγά και τα σπαράγγια και περιχύνουμε με λίγη σος.
Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο και σερβίρουμε τη σαλάτα με την υπόλοιπη σος σε ένα μπολ στο πλάι.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο τεύχος Απριλίου 2024.