Σαλάτα µε σύκα ποσέ και αµύγδαλα. Εύκολη και φανταστική σαλάτα ιδανική για τα γιορτινά σας τραπέζια!

Σαλάτα µε σύκα ποσέ και αµύγδαλα. Εύκολη και φανταστική σαλάτα ιδανική για τα γιορτινά σας τραπέζια!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
18
  • 1 μαρούλι 1 λόλα κόκκινη
  • 1 λόλα πράσινη
  • 1/2 φλ. κρασί κόκκινο
  • 12 σύκα αποξηραμένα
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
  • 100 γραμ. ροκφόρ
  • 1/4 φλ. κρέμα βαλσαμικό
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κόβουμε τα σύκα στη μέση και τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα.

    Ρίχνουμε το κρασί, ίσα που να τα καλύπτει, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα στην κατσαρόλα για 10΄, να φουσκώσουν και το σιρόπι που θα βγει να είναι παχύ σαν μέλι.

    Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 7-8΄, να ροδίσουν. Κατόπιν τα χοντροκόβουμε.

    Πλένουμε καλά τα μαρούλια και τα στραγγίζουμε.

    Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια μέσα σε σαλατιέρα.

    Σκορπάμε από πάνω τα αμύγδαλα, το τυρί θρυμματισμένο και τα σύκα.

    Σε βαζάκι ή στο μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το σιρόπι από τα βρασμένα σύκα και αλατοπίπερο.

    Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα.

    Την τελευταία στιγμή περιχύνουμε τη σαλάτα με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται