Φανταστική ψαροσαλάτα, σαλατούρι όπως τη λέμε στο νησί μου την Πάρο, πεντανόστιμη και υγιεινή. Με σαλάχι ή καλκάνι και απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι...

Φανταστική ψαροσαλάτα, σαλατούρι όπως τη λέμε στο νησί μου την Πάρο, πεντανόστιμη και υγιεινή. Με σαλάχι ή καλκάνι και απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι φτιάχνετε απίστευτη σαλάτα που θα σας ταξιδέψει στη θάλασσα. Χωρίς φούρνους και τηγάνια, εύκολα και γρήγορα!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
240

Για το σαλατούρι

  • 1 kg καλκάνι ή σαλάχι (καθαρισμένο κομμένο σε μερίδες)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Λίγους κόκκους μπαχάρι
  • Λίγους κόκκους αρωματικό πιπέρι
  • Αλάτι
  • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι

Για το γαρνίρισμα

  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεματίζουμε το ψάρι σε νερό που βράζει 2-3΄.

    Το βγάζουμε και με ένα μαχαίρι τραβάμε και απομακρύνουμε το δέρμα του ψαριού.

    Βάζουμε το ψάρι χωρίς την πέτσα σε μία κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με καθαρό νερό.

    Ρίχνουμε μέσα το μπαχάρι, το πιπέρι, και λίγο αλάτι.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο και χαραγμένο σταυρωτά, τη δάφνη και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

    Μόλις το ψάρι πάρει βράση, ξαφρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά για 10΄.

    Το βγάζουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει.

    Μαδάμε με ένα πιρούνι το ψαχνό από τα κόκαλα.

    Χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι σε πηχτή σάλτσα.

    Περιχύνουμε το ψάρι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε με δύο πιρούνια ώστε να πάει παντού το λαδολέμονο.

    Το βάζουμε σε ρηχό πιάτο και γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένο για 2 ημέρες.

    Δείτε περισσότερες συνταγές με ψάρια και θαλασσινά εδώ.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται