Εκτέλεση
Ζεματίζουμε το ψάρι σε νερό που βράζει 2-3΄.
Το βγάζουμε και με ένα μαχαίρι τραβάμε και απομακρύνουμε το δέρμα του ψαριού.
Βάζουμε το ψάρι χωρίς την πέτσα σε μία κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με καθαρό νερό.
Ρίχνουμε μέσα το μπαχάρι, το πιπέρι, και λίγο αλάτι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο και χαραγμένο σταυρωτά, τη δάφνη και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Μόλις το ψάρι πάρει βράση, ξαφρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά για 10΄.
Το βγάζουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει.
Μαδάμε με ένα πιρούνι το ψαχνό από τα κόκαλα.
Χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι σε πηχτή σάλτσα.
Περιχύνουμε το ψάρι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε με δύο πιρούνια ώστε να πάει παντού το λαδολέμονο.
Το βάζουμε σε ρηχό πιάτο και γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένο για 2 ημέρες.
Δείτε περισσότερες συνταγές με ψάρια και θαλασσινά εδώ.