Σαλιγκάρια με σάλτσα (γιαχνί)
Πριν φτιάξετε τα κοκκινιστά σαλιγκάρια γιαχνί, διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σωστή προετοιμασία και το καθάρισμα των σαλιγκαριών.
Tσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και τα σαλιγκάρια, βρασμένα και με κομμένο το κεντρικό κέλυφος για πιο εύκολο φάγωμα.
Τα ανακατεύουμε για 5 λεπτά, ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μια ώρα περίπου.