Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε την αλατισμένη καραμέλα, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με κουτάλι να λιώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά, να πυκνώσει και να εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια.
Την αφήνουμε να κρυώσει προτού τη σερβίρουμε.
Συνοδεύστε το σουφλέ σοκολάτας με την αλατισμένη καραμέλα: