Η απόλυτη σάλτσα με αλατισμένη καραμέλα για να γαρνίρουμε κέικ, βάφλες, κρέπες, γλυκά και παγωτά.

Η απόλυτη σάλτσα με αλατισμένη καραμέλα για να γαρνίρουμε κέικ, βάφλες, κρέπες, γλυκά και παγωτά.

  • μαγείρεμα 7 λεπτά
1

Για την αλατισμένη καραμέλα

  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 πρέζες ανθός αλατιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για να φτιάξουμε την αλατισμένη καραμέλα, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με κουτάλι να λιώσουν.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.

    Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά, να πυκνώσει και να εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια.

    Την αφήνουμε να κρυώσει προτού τη σερβίρουμε.

    Συνοδεύστε το σουφλέ σοκολάτας με την αλατισμένη καραμέλα:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται