Για τη σάλτσα
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το σπάμε.
Αφαιρούμε τη φλούδα από τις φρέσκιες ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε. Αν χρησιμοποιήσετε ντοματες εμπορίου να τις ψιλοκόψτε η να τις λιώσετε με το χέρι.
Ζεσταίνουμε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5-6 σε μέτρια φωτιά να μελώσει και ίσα που να αρχίσει να παίρνει ξανθό χρώμα. Ανακατεύουμε τακτικά με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1’
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ξύδι, τη ζάχαρη, τα κοτσάνια μαϊντανού και τα κοτσάνια βασιλικού.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει για 20’ μέχρι να μελώσει.
Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, τη ρίγανη καθώς και χοντροκομμένα φύλλα βασιλικού.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια μαϊντανού και βασιλικού και σερβίρουμε τη σάλτσα με μακαρόνια.
Βημα βημα με τα μυστικα μου και να σας λυθει καθε απορια.
Μυστικό
Προσθέτοντας 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι στο τελείωμα της σάλτσας θα απογειώσει τη γεύση της και θα ενισχύσει τα αρώματα της.
Βράστε τα μακαρόνια 2´ λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία και ρίξτε τα στη ζεστή σάλτσα . Προσθέστε λίγο νερό από τα μακαρόνια και λίγο λάδι. Ανακατέψτε και βράστε για 1-2’ Σερβίρετε και απολαύστε τα αμέσως.