Η σάλτσα Café de Paris είναι ιδανική σάλτσα για ψητό κρέας και έχει απίστευτη γεύση και κρεμώδη υφή. Πρέπει να σερβιριστεί...

Η σάλτσα Café de Paris είναι ιδανική σάλτσα για ψητό κρέας και έχει απίστευτη γεύση και κρεμώδη υφή. Πρέπει να σερβιριστεί ζεστή.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη σάλτσα

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 σπασμένη σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. ζωμό κότας
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 3 κλων. θυμάρι
  • Λίγο εστραγκόν
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. γούστερ σως
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Τα υγρά του ψητού κρέατος
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη σάλτσα Café de Paris

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά για 4′.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και τρίβουμε με κουτάλι.

    Προσθέτουμε το θυμάρι, το εστραγκόν, το σχοινόπρασο, τον μαϊντανό, τον ζωμό κότας και την κρέμα.

    Σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει η κρέμα.

    Προσθέτουμε την γούστερ σως.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο χυμό λεμονιού.

    Σουρώνουμε την σάλτσα σε λεπτό σουρωτήρι.

    Ενισχύουμε την σάλτσα cafe de Paris με τα υγρά από το ψητό κρέας που θα την σερβίρουμε.

    Την διατηρούμε ζέστη μέχρι το σερβίρισμα.

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε το ψητό κρέας περιχύνοντας με την πυκνή νόστιμη σάλτσα για ψητό κρέας.

    Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και σχοινόπρασο.

    Σερβίρουμε με λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται