Για τη σάλτσα κεράσι
Διαλέγουμε κεράσια ώριμα αλλά σφριγηλά, χωρίς χτυπήματα ή σημάδια.
Τα πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε το κοτσάνι.
Με γάντια αφαιρούμε τα κουκούτσια πάνω από την κατσαρόλα ώστε να συλλέγουμε τους χυμούς τους.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσουμε τα φρούτα.
Σιγοβράζουμε το μείγμα ώσπου να δέσει το σιρόπι και να γυαλίσει η σάλτσα, για περίπου 20΄.
Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε το λικέρ.
Διατηρείται για 10 μέρες στο ψυγείο και 3 μήνες στην κατάψυξη.
Χρησιμοποιούμε τη σάλτσα για τσιζκέικ, τούρτες, κέικ, παγωτά.