Πανεύκολη αυθεντική συνταγή για σάλτσα πέστο βασιλικού. Φτιάξτε την μέσα σε 5΄ και φυλάξτε την σε βαζάκια!

Πανεύκολη αυθεντική συνταγή για σάλτσα πέστο βασιλικού. Φτιάξτε την μέσα σε 5΄ και φυλάξτε την σε βαζάκια!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
567

Υλικά

  • Μερίδες 1 βάζο

Για την σάλτσα πέστο βασιλικού

  • 1 ματσ. πλατύφυλλο βασιλικό (πλυμένο και καλά στεγνωμένο)
  • 3 σκελ. σκόρδο (χωρίς το φύτρο)
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • (1/2)-(3/4) φλ. περίπου φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (ή παρμεζάνα ανάμεικτη με πεκορίνο)
  • (1/2)-(3/4) φλ. περίπου έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τέλεια σάλτσα με πέστο βασιλικού, ιδανικά, πρέπει να δουλέψουμε τα υλικά μας στο γουδί. Όμως, εναλλακτικά, για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μπλέντερ.

    Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το βασιλικό και χωρίζουμε τα φύλλα του.

    Δεν πρέπει να αφήσουμε καθόλου κοτσάνι, γιατί το πέστο μας θα πικρίσει.

    Επίσης είναι πολύ βασικό το τυρί μας να είναι φρεσκοτριμμένο.

    Χτυπάμε λίγα λίγα τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο στο γουδί.

    Αφού τα πολτοποιήσουμε όλα, τότε προσθέτουμε το κουκουνάρι.

    Στη συνέχεια, εναλλάξ, προσθέτουμε το τυρί και το ελαιόλαδο.

    Προς το τέλος δοκιμάζουμε για να αλατοπιπερώσουμε.

    Διατηρούμε το πέστο για αρκετό καιρό στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο, φροντίζοντας να καλύπτονται όλα τα υλικά από ελαιόλαδο.

    Αν θέλουμε να προσθέσουμε πέστο βασιλικού σε κάποιο φαγητό, πρώτα αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και μετά βάζουμε το πέστο.

    Αλλιώς θα ψηθεί το τυρί και θα χωρίσει (θα κόψει) το λάδι.

    Φτιάξε χειροποίητα ζυμαρικά και απόλαυσε το!

    Μυστικά

    Με το χτύπημα στο γουδί, η σάλτσα pesto γίνεται πολύ αρωματική γιατί τα φύλλα του βασιλικού συνθλίβονται και δεν ψιλοκόβονται όπως στο μπλέντερ.

    Βασική προϋπόθεση για καλό pesto Genovese είναι ο πλατύφυλλος βασιλικός. Πλύντε και στεγνώστε τα φύλλα κι αφαιρέστε τα κοτσάνια του.

    Κρατώντας μια συγκεκριμένη κυκλική φορά στο χτύπημα του, εξασφαλίζεις καλύτερα αρώματα και πιο έντονο πράσινο χρώμα.

    Τα ώριμα τυριά παρμεζάνα και πεκορίνο είναι απαραίτητα για περισσότερη νοστιμιά και πλούσια γεύση.

    Χρησιμοποιήστε ένα απαλό ελαιόλαδο στο πέστο βασιλικού.

    Διαβάστε ακόμα περισσότερα μυστικά επιτυχίας για την τέλεια σάλτσα πέστο βασιλικού.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται