Σαραφιόλια Μάνης
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από φλούδα, σπόρους και ίνες.
Χρειαζόμαστε 1 κιλό καθαρή σάρκα. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σάρκα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κομμάτια κολοκύθας.
Ανακατεύοντας τακτικά αφήνουμε την γέμιση να μαλακώσει να γίνει σχεδόν κρέμα, να στεγνώσει & να πιει όλα τα υγρά της.
Ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη την κανέλα και το σιμιγδάλι να τραβήξει τα περιττά υγρά.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε με ροδάκι φύλλα μακρόστενα 14×10 εκατ., ώστε όταν διπλώσουμε να γίνουν σχεδόν τετράγωνα.
Βάζουμε 1 κουταλιά στεγνή γέμιση στην μισή πλευρά και βρέχουμε περιμετρικά το φύλλο.
Διπλώνουμε και σκεπάζουμε τη γέμιση.
Τσιμπάμε λίγο τις άκρες με πιρούνι να κολλήσουν και να μην ανοίξουν στο τηγάνι.
Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι (να μισό σκεπάζει τα κομμάτια) και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε σε μέτρια ένταση, για 1-1/2 λεπτό από κάθε πλευρά.
Είναι έτοιμα όταν ελαφρά ροδίσουν ομοιόμορφα και σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια του φύλλου.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανελοζάχαρη (κρυσταλλική ζάχαρη) όσο είναι ζεστά για να κολλήσει.