• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
58
  • 1 kg κιμά ανάμεικτο
  • 2 κρεμμύδια (πολύ ψιλοκομμένα)
  • 1 ντομάτα (αποφλοιωμένη ή χωρίς σπόρους)
  • 2 φέτ. μπαγιάτικο ψωμί
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • 1 κ.γ. δυόσμο (αποξηραμένο)
  • 1/4 κ.σ. κανέλα
  • Αλάτι
  • 350 γρ. μπόλια (αρνίσια ή χοιρινή)
  • Ψητές ντομάτες

Για τη σαλάτα

  • 6 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις σεφταλιές στο φούρνο

    Ζυμώνουμε πρώτα όλα τα υλικά του κιμά και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 30 λεπτά στο ψυγείο.

    Βουτάμε τη μπόλια σε χλιαρό νερό να μαλακώσει.

    Την στραγγίζουμε, την κόβουμε κομματάκια και βάζουμε λίγο κιμά μέσα.

    Ρολάρουμε σαν να κλεισει..

    Βάζουμε τις σεφταλιές στο φούρνο, σε σχάρα μέσα στο ταψί γιατί στάζουν και ψήνουμε στους 200°C για περίπου 30 λεπτά να ροδίσουν καλά.

    Μπορούμε να ψήσουμε τις σεφταλιές και στα κάρβουνα για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Συνοδευτικο

    Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες.

    Τις αραδιάζουμε σε ταψί και τις πασπαλίζουμε με αλάτι.

    Τις ψήνουμε στους 200°C για 35-40 λεπτά.

    Τις κόβουμε σε κομμάτια σε ένα μπολ, προσθέτουμε κρεμμύδι, μαϊντανό, πάπρικα, ελαιόλαδο και αλάτι.

    Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

    Για την σως

    Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι.

    Προσθέτουμε μέσα στο μπολ την πάπρικα, το αλάτι και το ελαιόλαδο.

    Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένα.

    Μυστικά

    Πολύ καλό ζύμωμα του κιμά.

    Αφήνουμε τον κιμά να ωριμάσει για μισή ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο.

    Ξεπλένουμε την μπόλια με χλιαρό νερό να ανοίξει.

    Αφού τυλίξουμε τις σεφταλιές μπορούμε να τις φυλάξουμε στη κατάψυξη για 3 μήνες.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται