Για το semifreddo με χαλβά
Bάζουμε πρώτα τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε γύρω στα 10 λεπτά στους 200ºC στον αέρα να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη σε δύο δόσεις να λιώσει.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε να ντυθούν με καραμέλα και αδειάζουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει καλά.
Το σπάμε σε μικρά κομμάτια ή το χτυπάμε στο γουδί.
Δεν το λιώνουμε τελείως.
Λιώνουμε τον χαλβά με πιρούνι σε μπολ.
Φροντίζουμε να μην έχει καθόλου κομμάτια.
Προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι και το ζαχαρούχο γάλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Λίγη-λίγη ανακατεύοντας απαλά τη ρίχνουμε στο χαλβά.
Προσθέτουμε τα μισά καραμελωμένα χοντροκομμένα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε.
Ντύνουμε με μεμβράνη μικρή φόρμα του κέικ.
Αδειάζουμε το semifreddo.
Το καλύπτουμε με μεμβράνη.
Το βάζουμε στην κατάψυξη να σφίξει.
Αφήνουμε για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου προτού σερβίρουμε.
Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα καραμελωμένα αμύγδαλα το semifreddo και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας.