Για το σεμιφρέντο φράουλα
Ντύνουμε πρώτα με μεμβράνη μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Στρώνουμε μια σειρά φράουλες κομμένες στη μέση.
Κόβουμε τις φράουλες (600 γρ.), τις βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με την κρέμα μπαλσάμικο και πασπαλίζουμε με το γλυκαντικό.
Ανακατεύουμε κι αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 30′.
Έπειτα τις αλέθουμε σε πουρέ.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας.
Απαλά με μαλακή σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μείγμα.
Όσες φράουλες περίσσεψαν από τα 100 γρ. τις προσθέτουμε στο μείγμα.
Το αδειάζουμε στην παγωμένη φόρμα.
Παγώνουμε για 3-4 ώρες ώσπου να σφίξει καλά.
Αναποδογυρίζουμε το σεμιφρέντο αφαιρούμε την μεμβράνη και σερβίρουμε με σάλτσα φράουλα μπαλσάμικο και μέντα.
Για τη σάλτσα φράουλα
Σε τηγάνι βάζουμε το γλυκαντικό, την κρέμα βαλσαμικού και 4 λιωμένες φράουλες.
Αφήνουμε το σιρόπι να δέσει σε χαμηλή φωτιά.
Κόβουμε τις φράουλες σε χοντρά κομμάτια.
Μόλις κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε τις ωμές φράουλες και τα φύλλα μέντας.
Ανακατεύουμε και παγώνουμε.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε το σεμιφρέντο με την σάλτσα.
Γαρνίρουμε με φύλλα μέντας.