• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
17
  • 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • 100 γραμμ. ψιλοκομμένα φουντούκια
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Για την κρέμα σοκολάτας
  • 80 γραμμ. κουβερτούρα
  • 200 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
  • 70 γραμμ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. κοφτές κακάο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα σφολιατίνια

    Σε μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη με την κουβερτούρα και το ζαχαρούχο γάλα.

    Όταν λιώσουν, προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

    Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο. Αλείφουμε με την κρέμα σοκολάτας και την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια με σπάτουλα ή φαρδύ μαχαίρι.

    Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια.

    Ρολάρουμε τη μια μακριά πλευρά μέχρι τη μέση του φύλλου. Ρολάρουμε  και την άλλη μακριά πλευρά μέχρι να συναντηθούν τα 2 ρολά και να κολλήσουν κατά μήκος.

    Βρέχουμε με πινέλο την ένωση για να μείνουν ενωμένα στο ψήσιμο.

    Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 14 λεπτές φέτες (μπισκοτάκια). Τα τοποθετούμε οριζόντια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.

    Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15΄ να ροδίσουν.

    Τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να μη νοτίσουν και να παραμείνουν τραγανά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται