Εκτελεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.
Ανακατεύουμε μια δυο φορές πριν πάρει βράση.
Φροντίζουμε πριν βράσει να καθαρίσουμε τα τοιχώματα της κατσαρόλας από κολλημένη ζάχαρη με ένα πινέλο βουτηγμένο στο σιρόπι.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη κι αρχίσει ο βρασμός, βράζουμε για 3 λεπτά.
Από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός δεν ανακατεύουμε.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε για 10′ να γίνει χλιαρό.
Τότε, προσθέτουμε μέσα το λικέρ, που επιθυμούμε.