Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το σκόρδο.
Αφήνουμε να πάρει χρυσό χρώμα στο λάδι για 30”-1′
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας για μισό λεπτό. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι 1 πρέζα ρίγανη ή θρούμπι και το γλυκαντικό.
Βράζουμε για 10′ σε μέτρια φωτιά.
Αφαιρούμε το μπαχάρι και το δαφνόφυλλο.
Προσθέτουμε το ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση η σάλτσα, ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε τακτικά τα σκορδομακάρονα να βράσουν σε μέτρια φωτιά, για 8′ (ανάλογα τα ζυμαρικά που επιλέγετε)
Τα μακαρόνια βγαίνουν ζουμερά με δεμένη όμως σάλτσα.
Σερβίρονται αμέσως σε βαθιά πιάτα.
Αν θέλετε πασπαλίστε με λίγο τριμμένο τυρί, μυζήθρα ξερή ή κεφαλοτύρι.