Σοκολατένιο μους σουφλέ
Λιώνουμε πρώτα τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπέν μαρί. Το αποσύρουμε.
Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη, χτυπάμε ξανά να σφίξει η μαρέγκα και να γυαλίσει.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.
Διαλύουμε τους κρόκους στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε λίγη μαρέγκα 1/3 και την διαλύουμε στη σοκολάτα.
Τμηματικά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε στα πυρίμαχα.
Ψήνουμε για 7’ στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε αμέσως.