Εκτελεση
Πρώτα λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει.
Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και 1 φλυτζάνι βραστό νερό.
Ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
Προσθέτουμε το κονιάκ.
Κρατάμε 1 φλυτζάνι γεμάτο για το τέλος.
Βάζουμε τα 5 αυγά σε μπολ.
Τα χτυπάμε με σύρμα. και προσθέτουμε τη βανίλια.
Ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στο μίγμα.
Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας.
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα, στη μεσαία σκάλα, για 20΄.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το 1 φλ. υγρό σοκολατένιο μίγμα που κρατήσαμε στην αρχή.
Σερβίρουμε με κουτάλι όσο είναι ζεστή.