Υπέροχος τρόπος να μαγειρέψετε το σολωμό. Ο πουρές τον συνοδεύει καταπληκτικά. Μία δοκιμή θα σας...

Υπέροχος τρόπος να μαγειρέψετε το σολωμό. Ο πουρές τον συνοδεύει καταπληκτικά. Μία δοκιμή θα σας πείσει!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
234

Για το σολομό µε σάλτσα κρεµµυδιών και πουρέ

  • 4 φιλέτα σολωμό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 1 κ.σ. άνηθος
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί

Για τον πουρέ

  • 6 μέτριες πατάτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος light
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγος ψιλοκομμένος άνηθος για γαρνίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σολομός µε σάλτσα κρεµµυδιών

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι με καπάκι.

    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθούν μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 15 λεπτά.

    Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού επάνω στα κρεμμύδια, περιχύνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε το τηγάνι.

    Σιγοβράζουμε (το ψάρι ψήνεται ουσιαστικά με τον ατμό του κρασιού) για 10 λεπτά.

    Τέλος, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και ρίχνουμε, αν θέλουμε, έξτρα αλατοπίπερο.

    Η ελάχιστη σάλτσα που μένει στην κατσαρόλα πρέπει να είναι σαν πυκνό λαδολέμονο.

    Για τον πουρέ

    Κόβουμε τις πατάτες σε μπουκιές με ένα μαχαίρι και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15 με 20 λεπτά, να μαλακώσουν.

    Τις σουρώνουμε, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά τις πιέζουμε ελαφρά με πιρούνι μέχρι να λιώσουν.

    Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος light, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας καλά.

    Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο λίγο πουρέ, επάνω τοποθετούμε το φιλέτο του ψαριού και περιχύνουμε με τη σάλτσα κρεμμυδιών.

    Ποια είναι η αγαπημένη σου σαλάτα;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται