Εκτέλεση
Στεγνώνουμε πολύ καλά τα φιλέτα σολομού. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και αλείφουμε ολόγυρα με σταγόνες ελαιόλαδου.
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο για 3-4 λ να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τον σολομό και σοτάρουμε για 1’ από κάθε πλευρά. Τον βγάζουμε σε σκεύος τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3’.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’ και έπειτα προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 2-3’.
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 5’.
Προσθέτουμε το ξινόγαλο ή την κρέμα και μαγειρεύουμε για 2’.
Ξαναβάζουμε τον σολομό στην κρεμώδη σάλτσα ελέγχουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2-3’ μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει.
Αποσύρουμε από την εστία και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για το σερβίρισμα
Βάζουμε βρασμένο πλιγούρι στα πιάτα, σερβίρουμε από 1 φιλέτο και περιχύνουμε με σάλτσα.
Πασπαλίζουμε τα πιάτα με τραγανό λουκάνικο. Απολαύστε το ζεστό και λαχταριστό.