Για το σολωμό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σολωμό.
Ψήνουμε 1′ από κάθε πλευρά.
Το μεταφέρουμε σε ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 10′.
Για τη σάλτσα τυριού
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το κολοκύθι.
Τα σοτάρουμε ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ελάχιστο νερό να αραιώσει λίγο η σάλτσα τυριού.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 2′.
Προσθέτουμε τον άνηθο.
Σερβίρουμε το σολωμό με τη σάλτσα τυριού και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.
Ταιριάζει με ρύζι ή βραστή πατάτα.