Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι και σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο.
Μόλις λιώσει, ρίχνουμε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, τα σύκα, τα βερίκοκα, το πορτοκάλι και το θυμάρι και τα αφήνουμε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για 5-6 λεπτά.
Τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να στεγνώσει το τηγάνι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και αφήνουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά για 7-8 λεπτά, μέχρι να γλασαριστεί η σάλτσα και να γίνει σαν σιρόπι (θα μείνει ελάχιστη).
Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο.
Τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να σερβίρουμε. Συνοδεύουν τέλεια όλα τα γιορτινά πιάτα.
Ανακαλύψτε περισσότερες εύκολες συνταγές για μοναδικές γαρνιτούρες!