Ιδανική γαρνιτούρα με αποξηραμένα φρούτα για το Χριστουγενιάτικο τραπέζι!

Ιδανική γαρνιτούρα με αποξηραμένα φρούτα για το Χριστουγενιάτικο τραπέζι!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
25

Για τα αποξηραμένα φρούτα σωτέ

  • 12 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 12 δαμάσκηνα απυρήνωτα
  • 8 σύκα αποξηραμένα (Κύμης)
  • 8 βερίκοκα
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 4 φέτ. πορτοκαλιού
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 50 ml κονιάκ
  • 300 ml ζωμό κρέατος ή κότας (σπιτικός ή εμπορίου)
  • Λίγο σχοινόπρασο για το σερβίρισμα
  • Aλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι και σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο.

    Μόλις λιώσει, ρίχνουμε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, τα σύκα, τα βερίκοκα, το πορτοκάλι και το θυμάρι και τα αφήνουμε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για 5-6 λεπτά.

    Τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να στεγνώσει το τηγάνι.

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και αφήνουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά για 7-8 λεπτά, μέχρι να γλασαριστεί η σάλτσα και να γίνει σαν σιρόπι (θα μείνει ελάχιστη).

    Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο.

    Τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να σερβίρουμε. Συνοδεύουν τέλεια όλα τα γιορτινά πιάτα.

    Ανακαλύψτε περισσότερες εύκολες συνταγές για μοναδικές γαρνιτούρες!

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται